Hyvinvointi­palvelut

Löydä hyvinvointisi Idyllistä !

Hoitola Idyllin palveluiden lähtökohtana on kokonaisvaltainen hyvinvointi luonnollisin keinoin. Kalevalaisella jäsenkorjauksella saadaan hyviä hoitotuloksia erilaisten tuki-ja liikuntaelin vaivojen hoitamisessa ja tulokset paranevat, kun mukaan otetaan tukilihaksia ja ryhtiä parantava liikuntaharjoittelu. Yksilövalmennuksella laaditaan asiakkaalle yksilöllinen itsehoitosuunnitelma ja liikuntaohjelma. Työkaluina tässä toimii mm. suomalaiset innovaatiot Spine metodi ja FysiFustra, jotka on kehitetty TuLe-vaivojen parantamiseen ja ennaltaehkäisyyn. Olen kouluttautunut myös senioriliikunnan PT:ksi, hyvinvointineuvojaksi ja luontovalmentajaksi ja hyödynnänkin kaikkea oppimaani valmennuksissani.

Palveluissamme suomalainen perinnetieto sekä uusimmat liikuntainnovaatiot tukevat toisiaan ja tähtäävät asiakkaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Idyllistä saat yksilöllistä palvelua ja haluan auttaa juuri sinua voimaan paremmin.

Tehdäänkö sinullekin yksilöllinen hoitosuunnitelma ? Ota yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan kartoitukseen ! 

 

 

 

Yksilövalmennus

Tuki-ja liikuntaelin sairaudet / -vaivat on suurin syy miksi ihmiset hakeutuvat Kalevalaiseen jäsenkorjaukseen tai muihin manuaalisiin hoitoihin. Hoidoilla saadaan positiivisia vaikutuksia, mutta iso merkitys on myös sillä, mitä ihminen tekee hoitojen välissä.

 • Oikeanlaisella liikunnalla pystytään edesauttamaan nivelten ja tukirakenteiden terveyttä ja erityisesti ikäihmisillä liikunnan merkitys on kiistaton toimintakyvyn ja terveyden ylläpitämiseksi. "Liike on lääke" sanotaan.
 • Liikuntaharjoittelun työkaluina käytän tuki-ja liikuntaelinvaivoihin tutkitusti vaikuttavia menetelmiä Fustraa ja Spine metodia. Molemmat tähtäävät kehon liikkuvuuden ja voiman parantamiseen sekä syvien tukilihasten kehittämiseen ja kipujen vähentämiseen.
 • Valmennukseen sisältyy alkukartoitus, liiketestit ja yksilöllisen liikepankin opettaminen asiakkaalle sekä seuranta ja säännöllinen yhdessä harjoittelu.
 • PT:nä olen rohkaiseva, myötätuntoinen ja rento. Omien selkävaivojeni takia osaan samaistua kivun kanssa elämiseen ja huomioin kehon haasteet harjoitusohjelmassa.
 • Yksilövalmennuksella tähdätään kivuttomampaan elämään ja toimintakykyiseen kehoon, samalla myös elämänlaatu ja mielenterveys kohenee. Palvelumme sopivat erinomaisesti myös iäkkäämmille ihmisille. 

 

Hyvinvointi­neuvonta

 • Valmennussuhde ja hoitosuhde aloitetaan aina alkuhaastattelulla ja asiakkaaseen tutustumalla. Terveyshistoria kartoitetaan huolellisesti ja luottamuksella.
 • Kokonaisvaltainen näkökulma on kaiken toimintamme ydin. Kaikki vaikuttaa kaikkeen, ja siksikin on syytä perehtyä mm. asiakkaan ruokailutottumuksiin, unirytmiin, liikuntatottumuksiin, työasentoihin, harrastuksiin jne. jotta saadaan käsitys asioista, jotka vaikuttavat kehon toimintaan ja ovat mahdollisten ongelmien ja kipujen taustalla. Henkistä puoltakaan ei pidä unohtaa, stressi voi olla myös kivun taustalla.
 • Henkilökohtaista ohjausta, keskustelua ja hyvinvointineuvontaa voi sisältyä niin kalevalaiseen jäsenkorjaukseen kuin liikuntavalmennuksiin. Keskustellaan asiakasta askarruttavista hyvinvointiin liittyvistä asioista kuten ruokavaliosta, liikunnasta, levosta tai työelämästä ja näihin liittyvistä haasteista.
 • Oman kokemus- ja koulutuspohjani kautta pyrin löytämään käytännönläheisiä ja maalaisjärkisiä keinoja joilla hyvinvointia voi lisätä jokainen omassa arjessaan. Tarvittaessa ohjaan asiakkaan lääkäriin, ravitsemusterapeutille tms. ammattilaiselle, jos on tarpeen selvittää ongelmien syitä tarkemmin.
 • Haastattelun pohjalta pystyn laatimaan yksilöllisen hoitosuunnitelman ja/tai valmennusohjelman. Alkukartoitus noin 30 min.on maksuton palvelu, johon voit varata ajan soittamalla tai yhteydenottolomakkeen kautta.

 

Luontovalmennus

Yksilövalmennusta voidaan toteuttaa myös luonnossa. Luontojooga, patikointi, avantouinti ja voimaharjoittelu metsässä sopivat hyvin yksilöohjauksena toteutettavaksi.

 • Luontojoogassa keskitytään kehoa avaaviin liikkeisiin ja aktivoidaan parasympaattista eli rauhoittavaa hermostoa. Luontojooga on rentouttavaa, kaikille sopivaa ja lempeää matalan kynnyksen joogaa. Metsässä jooga­harjoitus tehdään luonnon avulla; puut toimivat tukena, kivet ja kannot välineinä ja sammalpeti joogamattona. Loppurentoutus riippumatossa tai makuupussissa viimeistelee harjoituksen ja luonnon terapeuttiset vaikutukset rentouttavat kehoa ja rauhoittavat mieltä. Erinomainen harjoitus erityisesti stressistä jännittyneelle keholle!
 • "Voimaa metsästä ! " Metsässä voidaan tehdä myös dynaamisempaa voimaharjoittelua. Luonnosta löytyy paljon sopivia treenivälineitä, puun runkoja, kantoja ja kiviä vastukseksi. Tämä yhdistettynä reippaaseen patikointiin tarjoaan mukavan vaihtoehdon kuntosalille.
 • Avantouinti on yksi mahtava tapa saada roima annos terveyshyötyjä luonnosta. Kylmäuinnilla on runsaasti tutkittuja terveysvaikutuksia ja siksi avantouinti onkin Idyllin palvelulistalla. Voin lähteä avantokaveriksi ja auttaa alkuun tässä koukuttavassa harrastuksessa. 

Luontopalvelut räätälöidään aina asiakkaalle erikseen toiveiden mukaan. Sopii hyvin myös pariskunnille tai pienryhmälle. Kysy lisää soittamalla tai sähköpostilla.

 

 

Koulutukseni

Uskon vahvasti kokonaisvaltaiseen näkemykseen ihmisen hyvinvoinnista ja terveydestä. Kaikki vaikuttaa kaikkeen ja tästä on seurannut loputon tiedonjano oppia lisää. Tässä koulutukseni tähän mennessä:

 • Kalevalainen jäsenkorjaaja, opinnot 2021-2024, täydennyskoulutus joka toinen vuosi. Lue koulutuksesta lisää Kansanlääkintäseuran sivuilta.
 • Fustra on harjoitusmetodi, jolla on saatu hyviä tuloksia mm.niska-ja hartiaseudun kiputiloihin ja muihin TuLe-vaivoihin. Olen suorittanut v.2024 FysiFustra koulutuskokonaisuuden, joka on manuaalisen terapian ammattilaisille suunnattu koulutus. Lue lisää Fustrasta->
 • Spine Metodi-ohjaajakurssin kävin v. 2022. Spine Metodin ajatus on sama kuin Fustrassa; ryhti kuntoon, voimaa lihaksiin ja kivuista eroon. Toimiva työkalu TuLe-vaivojen karkottamiseen ja yksilövalmennukseen. Lue lisää Spine Metodista->
 • Senior PT-koulutus, Varalan urheiluopisto 2024. 
 • Luontojooga-ohjaaja ja luontovalmentaja, Luontojoogakoulu Aromia 2023
 • Hyvinvointineuvoja, Sataedu 2022-2023

 

Seuraa somessa